A Jobbik elsőrendű és másodrangú állampolgárai

2010. január 20. szerda, 13:10Dalit.hu

39


A Jobbik elsőrendű és másodrangú állampolgárai


„Alapvető nemzetpolitikai problémát jelent a belső népességen belüli arányok eltolódása is, ami a demográfiai problémák kezelése céljából támogatott bevándorlás és a pozitívan diszkriminált kisebbségek – elsősorban a gyorsan, messze az országos átlag felett szaporodó cigányság – miatt alakult ki.” (A Jobbik 2010. évi országgyűlési választási programja, IV/1., 33. p.)

„Alapvető problémát jelent, hogy a gyermeknevelési támogatások a magyarság gyermekvállalási hajlandósát nem ösztönzik, amíg a cigányság biztos jövedelemforrásként tekint a gyermekszülésre.” (A Jobbik 2010. évi országgyűlési választási programja, IV.1.1., 34. p.)

„Az orvosi és a keresztény etika szempontjából is elfogadható magzatvédelmi törvényt alkotunk.” (A Jobbik 2010. évi országgyűlési választási programja, IV.5.2., 44. p.)

„Magyarország ma egy olyan multinacionális kulturális-eszmei világrendszer része, amely megtagadta keresztény gyökereit, sőt szembefordult azokkal.” (A Jobbik 2010. évi országgyűlési választási programja, V.4.2., 60. p.)

Ungár Klára a Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA) elnökségi tagja:

„A Jobbik megjelenő programja, ahol vannak az elsőrendű állampolgárok, a keresztény középosztály és vannak a másodrangú állampolgárok, akik elvesztették az állásukat, vagy segélyből élnek, akik nem keresztények és sorolhatnám (…) el kell olvasni a programjukat és ez van benne (…) lényegében szó szerint.”

Forrás: http://www.youtube.com/szabademberek

„A Szabad Emberek Magyarországért azért alakult és azért vesz részt az országgyűlési választáson, hogy bizonyítsa: van helye a felelős magatartásnak a magyar politikai életben. A szabadság hívei nem tűntek el. Szembenéznek a bajok okaival, vannak javaslataik a megoldásra. Hiteles személyiségekkel sorainkban akarjuk bizonyítani a választópolgároknak, hogy a passzivitásnál vagy a kisebbik rossz választásánál tehetnek többet is. Létezik megoldás a Magyarországot eluraló politikai, gazdasági, társadalmi válságra. Megoldás – nem csodaszer –, ami a szabad és felelősen gondolkodó állampolgárok józanságán, együttműködésén múlik.” (Részlet a Szabad emberek Magyarországa – A Szabad Emberek Magyarországért (SZEMA) 2010. évi országgyűlési választási programjából.)