Felmentették a miskolci rendőrkapitányt

2011. január 15. szombat, 13:45Dalit.hu

0


Felmentették a miskolci rendőrkapitányt


Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője tegnap felmentette beosztásából, és a felmentési időt követően, 2011. október 13-i hatállyal saját kérésére nyugállományba helyezi Pásztor Albertet, a Miskolci Rendőrkapitányság vezetőjét, akinek feladatait a szerencsi rendőrkapitányság eddigi vezetője, Bogyai Ferenc veszi át – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája.

Pásztor Albert neve közel egy évvel ezelőtt került a híradások élére, amikor tavaly január 31-én egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a Miskolcon akkortájt elkövetett nyolc utcai rablás tettesei mind cigányok voltak. Szavai szerint ennek a ténynek az elhallgatása hátráltatta a helyzet megoldását.

Draskovics Tibor akkori belügyminiszter kezdeményezésére kijelentései miatt még aznap leváltották a rendőrkapitányt, akit azonban védelmébe vett Káli Sándor, a várost az előző ciklusban irányító szocialista polgármester, és kiálltak mellette a miskolci önkormányzat Fidesz–KDNP frakciójának tagjai, helyi szabad demokrata politikusok. A leváltott rendőrkapitányt – aki mellett többezres szimpátiatüntetést is tartottak Miskolcon – a tiltakozások hatására már másnap, február 1-jén visszahelyezték tisztségébe.

A borsodi városban Pásztor Albert nevéhez kötik, hogy az avasi lakótelepen sikerült legalább viszonylagosan helyreállítani a nyugalmat: miután ugyanis a Fészekrakó programot jogtalanul kihasználva tucatnyi renitens család költözött a tízemeletes házakba, a rendőrkapitány megerősítette az itteni rendőrőrs állományát, s kezdeményezésére rendőrök költöztek néhány olyan avasi lakásba, amelyet a lakók hátralékai miatt elárvereztek.

Forrás: http://nol.hu/lap/mo/20110115-felmentettek_a_miskolci_rendorkapitanyt