Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár: „győztesként tértetek haza”

2010. július 7. szerda, 18:28Dalit.hu

0


Kofi Annan volt ENSZ-főtitkár: „győztesként tértetek haza”


Ghána góllal büntetné a gólvonalon kezezést

A ghánai sportminiszter szerint a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek (FIFA) szabályt kéne módosítania a gólvonalon történő kezezések esetére.

Akua Sena Dansua azzal a javaslattal fordult a FIFA-hoz, hogy a gólt megkadályozó kezezések után ne tizenegyest ítéljen a játékvezető, hanem a vétkes csapat azonnal góllal bűnhődjön – írja a BBC.

Luis Suarez (9) kezezése

Luis Suarez (9) kezezése

Így elkerülhetőek lennének az olyan esetek, mint ami az Uruguay-Ghána vb-negyeddöntőben történt. Az uruguayi Luis Suarez a hosszabbítás utolsó percében kézzel állította meg Dominic Adiyiah kapuba tartó fejesét, a játékvezető kiállította, tizenegyest ítélt, amit azonban Asamoah Gyan a lécre bombázott. Az ezt követő büntetőpárbajt pedig megnyerte Uruguay, így ők jutottak a legjobb négy közé.

A miniszterasszony egyúttal felszólította az Afrikai Unió országait, hogy szálljanak síkra a nemzetközi tornákon a kontinens csapatait sújtó „jogtalan bánásmóddal” szemben.

A volt ENSZ-főtitkár, a ghánai Kofi Annan gratulált a csapatnak, de arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki viselje méltósággal a vereséget. „Bár kikaptatok, mégis győztesként tértetek haza” – üzente a politikus.