Megrázó videók: 50 év fogság után kiszabadították, sírt az elefánt

2014. július 14. hétfő, 06:59Dalit.hu

0


Megrázó videók: 50 év fogság után kiszabadították, sírt az elefánt


A Raju névre hallgató elefántot még kiskorában, 50 éve fogták el orvvadászok. A sanyarú sorsú elefánt mostanában már csak műanyagon és papíron, illetve a turisták által neki adott ételen élt. Néhány napja kiszabadították, örömében sírt. Vigyázzon, a cikkben lévő videókon nem az öröm, hanem még a szenvedés látható.

Kiskorában történt elfogása óta közel 30 tulajdonosa volt Rajunak. Az Independent beszámolója szerint az állat lábain a fogvatartásához használt láncok és tüskék mély sebeket okoztak, és a szintén ezekhez köthetően kialakult köszvény is folyamatos fájdalmat okozott az elefántnak.

Az állatot egy bírósági végzéssel a kezükben – és rendőrségi támogatással – szabadították a londoni székhelyű Wildlife SOS alapítvány munkatársai, miután tulajdonosáról kimondták, hogy kínozza Rajut.

Az elefántot láncra verve tartották, enni viszont a turisták által neki adott apróságokon kívül csak papírt és műanyagot tudott. „Gondozója” gyakran verte is.

Az Independent beszámolója szerint a kiszabadítás után még órákba (és rengeteg gyümölcsbe) telt, mire a szakembereknek sikerült annyira az elefánt bizalmába férkőzniük, hogy az állat felmenjen a mentés során használt teherautóra. “A csapat megdöbbenten látta, hogy az elefánt sír a szabadító akció alatt. A szívünkben tudtuk, hogy végül megértette, mi történik vele” – mondta Pooja Binepal, a brit Wildlife SOS munkatársa. A szakember szerint mivel az elefántok intelligens állatok, és már a tudomány is bizonyította, hogy éreznek bánatot, még elképzelni is nehéz, hogy miket érezhetett Raju 50 éven át.

Az állat mellett az alapítvány munkatársai is könnyeztek, amikor két nappal később, immár biztonságos helyen 45 fájdalmas perc alatt sikerült levágni az elefántról a húsába vágódó láncokat és tüskéket. Raju most a Wildlife SOS menedékhelyén van, ahol más kiszabadított állatokkal együtt táplálják és próbálják minden értelemben helyrehozni sérüléseit.

Forrás: http://hvg.hu/instant_tudomany/20140708_free_raju_elefant