Négy tizenéves rabolt ki és egy sajókazai idős férfit

2014. július 14. hétfő, 08:50Dalit.hu

0


Négy tizenéves rabolt ki és egy sajókazai idős férfit


Egy idős férfit rabolt ki és vert meg súlyosan sajókazai házában négy fiatalkorú, akiket a rendőrök 24 órán belül elfogtak. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást négy személy ellen.

A nyomozás adatai szerint 2014. július 10-én éjfél körüli időben három ismeretlen személy betörte egy sajókazai családi ház ablakát, majd azon bemászva kutattak a lakásban, miközben egy társuk a ház előtt figyelt. A zajra felébredt az otthonában egyedül lévő idős tulajdonos, akit az egyik elkövető bántalmazott, amelyből kifolyólag a sértett súlyos sérüléseket szenvedett.

A rablók a bántalmazást követően a sértettet bezárták az egyik szobába, majd a házból különböző horgászfelszereléseket és egy mobiltelefont tulajdonítottak el.

A sértett a lakásából nem mert kijönni, hanem másnap az esti órákban egy helyi fiatalember a betört ablakon betekintve látta meg a sérült férfit, majd értesítette a rendőröket.

A nyomozók azonnal megkezdték az adatgyűjtést és az elkövetők felkutatását, amelynek eredményeképpen 24 órán belül megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével három 17 éves és egy 14 éves helyi fiatalkorú fiú gyanúsítható.

A rendőrök a gyanúsítottakat elfogták, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra előállították, majd kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket, akikkel szemben a Miskolci Járási Ügyészségen előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

http://www.opont.hu/hirek3.php?k_hirAzn=38043&k_hirFl=201407&k_hirKat=15