Nelson Mandela üzenete a ghánai Fekete Csillagoknak

2010. július 3. szombat, 12:23Dalit.hu

0


Nelson Mandela üzenete a ghánai Fekete Csillagoknak


Nelson Mandela

Nelson Mandela

„Mandela azt mondta nekem a kiesésünk után, hogy nagyon büszke a válogatottunkra” – mondta a vesztes negyeddöntő után a ghánai labdarúgó-szövetség elnöke, Kwesi Nyantakyi.

„Azt mondta, közöljem Asamoah Gyannal, hogy büszke rá és a csapatért tett erőfeszítéseire” – tolmácsolta az emblematikus vezető üzenetét Nyantakyi, aki szerint Mandela szavai nagyon sokat jelentenek a ghánai válogatott Fekete Csillagai számára.

Asamoah Gyan

Asamoah Gyan

A ghánai csapa edzője, Milovan Rajevac azt mondta a meccs után, hogy kegyetlen játék a labdarúgás. „Sajnos ilyen a foci, és Gyannak sem tudok mit mondani” – magyarázta Rajevac.

A tegnapi drámai kiesés előtt 2 nappal Nelson Mandela meghívta Ghána válogatottját szombatra (mára), a negyeddöntő eredményétől függetlenül is, amit rendkívüli dicsőségnek tartják a megtiszteltek, mivel Mandelát „egész Afrika elnökeként” aposztrofálják. (A vb-rendező országban az afrikai divat hete van. Meg a diplomáciáé. Pretoriában Jacob Zuma dél-afrikai elnök fogadta Sepp Blattert, a FIFA legfőbb elöljáróját.)