Rendőri intézkedés

2010. január 2. szombat, 13:54Dalit.hu

4


Rendőri intézkedés


Forrás: http://www.aenima.hu/tarnabod/tarnabod.wmv

A felvételen látható rendőri intézkedésre akkor került sor, amikor a cigányok elleni sorozatgyilkosság ügyében a rendőrség úgy gondolta, hogy cigányok voltak az elkövetők.

Ma már tudjuk, hogy nem tarnabodi cigányok voltak a gyilkosok, hanem debreceni szkinhedek.

Az itt látható felvételt a rendőrök maguk készítették, bizonyítandó, milyen törvényesen jártak el.

A képen látható elfogottak majd tizenegy hónapot töltöttek ártatlanul előzetesben.

Azután engedték ki őket, miután Debrecenben elfogták az igazi tetteseket. Néhány apróság, amit nem biztos, hogy észrevettél. Az árokban kiabáló személy valóban a kisebbségi önkormnyzat elnöke. Valóban a rendőrség hívta oda, s amikor árokba lökték, valóban a főkapitánnnyal beszélt telefonon. Amelyik lakásba behatolnak, ott semmi keresnivalójuk nem volt, semmi adata nem volt arra, hogy ott elfogandó személy tartózkodik. Az ajtóban álló cigány kislányra ráordítanak, vedd ki a zsebedből a kezed!

Talán attól féltek lelövi őket?

A kisebbségi önkormányzati vezetőt bántalmazták is, ennek csak a hangjai hallatszanak, mert a kamera szemérmesen elfordul. A másik lakásban rögzített elfogás kapcsán egy pillanatra látszik, hogy rendőreink rúgják arrébb a tornácon a gyerekfürdőkádat. A lakásban pedig letépik a függönyt. Az elfogott, hason csúsztatott személyt többször gyorsan meg is ütik.

Az ügyészség a rendőri intézkedést példásnak ítélte. A sértettek jogi képviseletét Dr. Magyar Elemér egri ügyvéd vállalta.