Végre egy jó fej jobbikos

2010. március 21. vasárnap, 22:20Dalit.hu

2


Végre egy jó fej jobbikos


A Jobbik szóvivője a kép jobb oldalán látható

A Jobbik szóvivője a kép jobb oldalán látható

Király András, a Jobbik szóvivője a párt honlapján közölt önéletrajza szerint átlagos jobboldali fiatal. ”Az esti közös imádságok, Biblia-olvasások, a közös szentmisék, családi programok, közös élmények, a családon belüli szeretet, összefogás, ragaszkodás ébresztettek rá: életem legmeghatározóbb dolga a családom“ – írja. (A Jobbik időközben eltávolította oldaláról Király András életrajzát, itt elérhető.)

A katolicizmus neveltetésének fontos része, gimnáziumba a piaristákhoz járt, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatója. Hivatalos önéletrajzában utazásai közül a csíksomlyói zarándoklatokat és erdélyi túráit emeli ki.

De létezik egy másfajta Király András is. Nyilvánosan elérhető fényképei és videói alapján egy művelt, környezettudatos, a jó bort és a jó marihuánát is kedvelő, toleráns fiatalember arcéle rajzolódik ki.

Míg pártja szimpatizánsai egy melegfelvonulás láttán a husángokhoz és a tojásosdobozhoz nyúlnak, Király inkább elvegyül a transzvesztiták színes forgatagában, önfeledten ölelkezik bőrtangás fekete férfiakkal és hidrogénszőke fiúkkal.

Haladó technikával fogyaszt füvet

Haladó technikával fogyaszt füvet

A felvételek 2008-ban, a kanadai Meleg Büszkeség Napján készültek. Király telefonos megkeresésünkre elismerte, hogy részt vett a felvonuláson, később előadást is tartott ”a kanadai devianciáról“, azaz kvázi kutatási céllal járt ott. „Nem vagyok meleg” – tette hozzá.

Király azt sem tagadta, hogy marihuánát szívott. ”Persze, mindenki átesik ezen“ – mondta. A Picasa nyilvános képgyűjtő oldalon látható, ahogy egy barátjával a shotgun néven ismert haladó technikával fogyaszt füvet.

Egy másik képgalériában az is látható, ahogy két, feltűnően csinos fiatal lánnyal pipából fogyaszt kenderszármazékot.

Megkínálta pipájából a lányokat

Megkínálta pipájából a lányokat

A YouTube videómegosztóra pedig görögországi utazásáról kerültek fel videók. Az egyiken kiterjedt történelmi ismereteiről tesz tanúbizonyságot, amikor Theszaloniki központjában ”Helota, geci!“ felkiáltással üdvözli a munkásokat. Egy másik videón arról elmélkedik, hogy a görög bor szar – veszélyes dolog ilyet mondani borról, a magyar bíróság első fokon főszerkesztőnket ezért elítélte.

A harmadik videón Király egy szemetelő görög nyugdíjast próbál megrendszabályozni, környezettudatosságáról is bizonyságot adva. A videókat Király megkeresésünkre „stand up comedy”-ként jellemezte.

Király András (aki nem azonos a cikk szerzőjével, és aki ígérete és a szokásjog ellenére nem változtatta meg nyilvánosság előtt használt nevét) hivatalos válaszát későbbre ígérte.

Update: Hivatalos válasz helyett Király végül csak a lemondását bejelentő közleményét küldte el.

Forrás: http://kepviselofunky.blog.hu/2010/03/18/vegre_egy_jofej_jobbikos

Fotóalbum: http://galeria.index.hu/belfold/2010/03/18/kiraly_andras/