Magyarországon megjelent a verbális fasizmus

2010. február 16. kedd, 15:54Dalit.hu

0


Magyarországon megjelent a verbális fasizmus


Magyarországon megjelent a verbális fasizmus és ez ellen tiltakozniuk kell a demokratikusan gondolkodó embereknek.

„A vérontást ugyanis mindig – ma is – megelőzi a szó- és a gondolat-béli erőszak, cinkos összekacsintás, a hallgatólagos beleggyezés mindabba, ami előkészíti a terepet a szörnyűségnek.”


Forrás: MTV Híradó, 2010. február 13.

A közvéleménykutatók már megint nem tudnak rendesen mérni, mert nagyon sok ember nem árulja már el nekik az igazi pártpreferenciájukat. Mert az embereknek Magyarországot és az elmúlt egy-két száz év történetét ismerve van okuk félni.

„Nem jó az, hogy a buszon nem lehet Népszavát olvasni, mert az emberek félnek. Most, hogy ilyen félelmek Magyarországon vannak, ezt viszont nem lehet vitatni. Nem lehet vitatni, többek között én azt hiszem, hogy a közvéleménykutatók már megint nem tudnak rendesen mérni, mert nagyon sok ember nem árulja már el nekik az igazi pártpreferenciájukat. Mert az embereknek Magyarországot és az elmúlt egy-két száz év történetét ismerve van okuk félni. Egyet tudok hogy, nálunk a Vasárnapi Híreknél már két levelet is úgy kellett közölnünk, hogy aki megadta a címét, nevét, de kérte, hogy az újságban ezt ne tüntessük föl. Tehát vannak félelmek az emberekben, ez nem vitás.”


Forrás: ATV Újságíróklub, 2010. február 15.

Kapcsolódó cikkek:

Se holokauszt, se romák – ami a Középiskolai történelmi atlaszból kimaradt…

A Jobbik elsőrendű és másodrangú állampolgárai

Pogromok és rendszerváltások