Téli razziasorozat

2010. február 18. csütörtök, 14:51Dalit.hu

1


Téli razziasorozat


Az E.ON-nak a gazdasági válság ellenére is negyed milliárd euró (kb. 65 milliárd forint) volt a profitja, csak Magyarországon és csak a múlt évben.

Ha képzeletben a keleti régió 100 millió forintos „tolvajlását” is hozzáadhatnák ehhez a 65 milliárd forintos profithoz, akkor 65,1 milliárd forint lehetne a profit és nem iksz milliárd forintot tudnának adakozni azoknak, akiknek egy forintnyi támogatásra sem lenne szükségük, hanem iksz egész egy tized milliárdnyi forintot. Persze mindez nem igaz és tényleg képzelgés, mert a „tolvajlást” a „rendesen” fizetőkre terheli az E.ON, tehát ez a terhelés már része a 65 milliárd forintos profitnak.

(Összehasonlításképpen, a világ egyik legdrágább sportágában, a Forma 1-ben a Ferrari (a legpatinásabb autógyár a Forma 1-ben) éves költségvetése kb. az E.ON magyarországi profitjával egyenlő.)

A hazai verbális fasizmus ott tart, hogy már azonnal cigányokat „vágnak be” olyan aláfestéssel, hogy „a tolvajok”, olyan sugalmazással, hogy a cigányok viszik „csődbe”, károsítják meg a „rendesen” fizetőket (mivel az E.ON a „rendesen” fizetőkre terheli a nem fizetők költségeit). Így képez az E.ON bűnbakot és így biztosítja profitjának egy töredékét, tudatosan vagy tudatlanul, de mindenáron (nem különbül, mint a Mónika-show és a Joshi Bharat című kereskedelmi műsorok).

Forrás:
MTV Híradó, 2010. február 18. 7:00
Menedzsment Fórum
F1 Hírek

Kapcsolódó cikkek:

Magyarországon megjelent a verbális fasizmus