A Váci Egyházmegye látja el a gyermekvédelmi feladatokat

2009. november 1. vasárnap, 12:44Dalit.hu

1


A Váci Egyházmegye látja el a gyermekvédelmi feladatokat


Az önkormányzat évente 100-150 millió forintot takarít meg a gyermekvédelmi feladatok átadásával, mivel az egyházi intézmények az önkormányzatinál magasabb állami támogatást kapnak.

(Völner Pál, Fidesz)

Vác – A gyermekotthoni és nevelőszülői ellátást a váci egyházmegye vette át a Komárom-Esztergom megyei önkormányzattól, a feladathoz a megye évente 240 millió forintot biztosít, és átadott több ingatlant, mintegy 60 millió forint értékben – tájékoztatta a megyei közgyűlés elnöke csütörtökön az MTI-t. (Forrás: MTI)

Völner Pál (Fidesz) elmondta, hogy az önkormányzat évente 100-150 millió forintot takarít meg a gyermekvédelmi feladatok átadásával, mivel az egyházi intézmények az önkormányzatinál magasabb állami támogatást kapnak.

Az elnök hozzátette, hogy Komáromban a Váci Egyházmegye „Názáret” Szociális Szolgáltató Szervezetének használatába adták a feladatok ellátásához szükséges ingatlant, Esztergomban pedig tulajdonba adták a volt idősotthont, azzal a kikötéssel, hogy az épületet 10 évig csak gyermekvédelmi, oktatási vagy karitatív célra használhatják. Az idősotthon leromlott állagú műemléképület, jelenleg üres, többször eredménytelenül próbálták értékesíteni.

Az önkormányzat továbbá megállapodott az egyházmegyével, hogy évente 240 millió forint támogatást nyújt előlegként a gyermekvédelmi feladatok ellátására, a támogatás pontos mértékét a márciusi költségvetésben rögzítik.

Komárom-Esztergom megyében a gyermekotthonokban és a lakásotthonban 4-500 gyerek kaphat ellátást. Az egyházmegye nevelőszülői hálózat bővítését tervezi – mondta el a közgyűlés elnöke.

http://www.evangelikus.hu/okumene/a-vaci-egyhazmegye-latja-el-a-gyermekvedelmi-feladatokat